Guldmakeriet

Välkommen till Guldmakeriet!

Vi är guldsmeder.
Flytande metall som stelnar och arbetas på uråldrigt vis till polerade, glänsande smycken. Kanske har metallen en gång varit ett tidigare smycke, och får återigen formas i händer med enkla verktyg och få nytt liv. Diamanter och andra ädla stenar infattas. Stenar som förutom att kunna blända, kan ge både kraft och styrka.
Sånt gör vi…

Men vi dricker kaffe också. Mest brygg, men nespresso ibland. Ja sådär ibland när man vill lyxa till det. T ex när Daniel och Kronprinsessan gifte sig. Eller när en kund kommer in och hämtar sitt smycke, och får syn på smycket och blir sådär sprudlande glad så det kommer en tår. Åtminstone tycker vi rätt ofta att vi kan skönja en liten tår. Vid sådana tillfällen dricker vi gärna nespresso.

Vår tanke har alltid varit densamma, att tillverka vackra, unika smycken, gärna med en finurlig twist. Med egen verkstad i anslutning till butiken kan vi erbjuda utsökt hantverk med hög och personlig servicenivå. Det är det vi är bra på.
Vi är som ler och långhalm vi två, behöver ibland inte ens uttala orden för att förstå varandra. Den ena tar vid där den andra slutar och det är oftast svårt att säga vem som har gjort vilket smycke. Men det är ganska tydligt att det är ett smycke från Guldmakeriet.

Vi har båda gått på Guldsmedshögskolan i Köpenhamn parallellt med våra lärlingsplatser under 4 år, dock vid olika tillfällen. Det var under tiden i Köpenhamn vi förstod att guldsmed inte bara var ett yrke utan att trollslända heter guldsmed på danska. I Japan har trollsländan sedan urminnes tider varit ett djur som representerat skönhet, men också varit en symbol för inre styrka. Det tycker vi säger en hel del om Guldmakeriet.

Detta i kombination att trollslända faktiskt heter Guldsmed gör att det är en självklar symbol för Guldmakeriet.